FrIeNdS fOrEvEr

Ahad, 15 Mei 2011

Bingkisan Sempena Hari Ibu...Bidadariku...

"Seorang bayi bersiap-siap untuk dilahirkan ke dunia. Dia berkata pada dirinya sendiri: "Para malaikat mengatakan bahawa esok aku akan dikirimkan ke dunia, tetapi bagaimana aku boleh hidup di sana. Aku begitu kecil dan lemah.

Tiba-tiba terdengar suatu suara: " Jangan bimbang. Aku telah memilih seorang bidadari untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihi kamu di sana."

Bagaimanapun, bayi itu berasa bimbang dan takut untuk menghadapi dunia yang asing baginya.

"Di sini - syurga - apa yang aku lakukan hanyalah menyanyi dan ketawa sepanjang hari. Ini sudah cukup bagi aku untuk merasa bahagia," kata bayi itu dalam nada yang cukup sedih.


"Jangan kamu bimbang. Bidadarimu akan menyanyi, sentiasa tersenyum dan menjagamu sepanjang masa. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya. Dengan semua itu kamu akan lebih bahagia daripada di sini," terdengar sekali lagi suara tadi.

"Tapi bagaimana aku akan mengerti apa yang dibicarakan oleh bidadariku jika aku tidak memahami bahasanya?" tanya bayi itu separuh merintih.


"Bidadarimu akan berbicara kepadamu menggunakan bahasa lembut yang paling indah pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian, dia akan mengajarkan kamucara berbicara," berkata suara itu lagi.

Bayi itu masih tidak puas hati, dia terus juga bertanya: "Aku mendengar bahawa di dunia banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi aku?"


"Bidadarimu akan memberikan perlindungan dengan sepenuh jiwaraganya," balas suara itu.

"Tetapi. Aku pasti akan berasa sedih kerana meninggalkan tempat yang begitu indah ini," rintih bayi itu lagi.


"Bidadarimu akan menceritakan kepadamu segala-galanya. Dia akan mengajar kamu segala ilmu yang ada. Jangan bimbang kerana bidadarimu sanggup mengorbankan segalanya untukmu. Padanya, kamu adalah segala-galanya.

Di saat itu suasana menjadi begitu tenang dan perlahan-lahan bayi itu bertanya lagi: "Jika aku harus pergi sekarang, bolehkah diberitahu siapakah bidadari itu?"


"Kamu akan memanggil bidadari itu ... IBU."

Ingatlah! Curahkan sepenuh kasih sayang kepada ibumu, berdoalah untuknya dan cintailah dia sepanjang hayat.

Ibu... adalah bidadari di rumahmu!

.::HiDUP dAN mAtIKU hANYaLAH uNtUkMU Ya ALLAH:::.

1 ulasan:

zainal berkata...

salam..


artikel yang menarik..

my latest entry Convert PDF File To JPEG File Using Online Services

Catat Ulasan